Wie zijn wij

Nood aan natuur...

Natuur is voor mij altijd een behoefte geweest. Mijn partner en ik begeleiden al jaren mensen voor natuur reizen en uitstappen in België, Frankrijk en Noorwegen. We leren deelnemers ook kanoën, een manier om te reizen en rust en verbinding met de natuur te vinden.

Met Wildspoon wilde ik een andere manier van leven in en met de natuur delen. Ambachtelijk en handwerk zorgen voor een onvergelijkbaar welzijn: concentratie, aanraking, loslaten, leren, nieuwigheid, delen, trots en gevoel van eigenwaarde, resultaten, herinneringen,... Door gebruik te maken van natuurlijke elementen en handgereedschap essentiellement manueis de (her)verbinding met de natuur compleet. 

Voor dit initiatief heb ik mij omringd met ambachtslieden en gidsen die ik zelf heb ontmoet/getest en geliefd in hun aanpak en die indruk op mij hebben gemaakt met hun kunst en de rijkdom van hun delen.

Peter, Pieter, Myriam, Valérie en Hélène zullen u met passie, plezier en kennis van zaken begeleiden tijdens de workshops en wandelingen

Tot weldra? 

Armelle

Armelle Van Hauwaert, initiatiefnemer voor Wildspoon.be
Myriam, keramiek
Photo de notre artisan vannerie sauvage
Valérie, manden vlechten
Nathalie, vannerie décorative en osier.
Peter, hout bewerken
Hélène, herboriste en natuurgids
Pieter, houtbewerking

De locatie

De hout-, kruidenthee- en mandenworkshops worden gehouden in onze werkplaats of op ons buitenterrein. De keramiek workshops worden in het keramiek atelier gegeven.

Onze ateliers bevinden zich in Les Basses een gehucht gelegen op de hoogten tussen de Condroz en de Fammenne tussen Ciney, Rochefort en Marche-en-Famenne.

Photo des Basses
Exemple de oyas réalisés lors du stage
Atelier bois, hout workshop
Photo de notre artisan vannerie sauvage
Valérie, manden vlechten
Illustration de notre coin atelier plein champs