Workshop houten kano peddel maken

115,00

Maak samen met Peter en Jan je eigen houten peddel.

Talen van het atelier: Onze ambachtslui zijn Nederlandstalig maar kunnen zich goed redden in het Frans en zullen volgens de inschrijvingen in beide talen begeleiden.

Wissen
UGS : Niet beschikbaar Categorieën: ,
  • Adres: Les Basses, 5590 Haversin
  • Aantal deelnemers min 4, max 8
  • Logements de différentes catégories dans la région si vous désirez prolonger votre séjour
  • Duur: 9:30-16:30
  • Geen voorkennis vereist. Als je een zakmes hebt, neem het dan mee.
  • Breng uw picknick en waterfles mee, wij zorgen voor warme dranken.
  • Zorg voor warme kleding die bestand is tegen een beetje houtstof :-). De workshop vindt plaats buiten in onze workshophoek, onder een tarp of in onze workshop, afhankelijk van het aantal deelnemers en het weer.
  • Talen van het atelier: Onze ambachtslui zijn Nederlandstalig maar kunnen zich goed redden in het Frans en zullen volgens de inschrijvingen in beide talen begeleiden.

Kom samen met ons je eigen steekpeddel maken! Onze docent is reeds jaren een kajakker en is houtbewerker van beroep. Hij houdt van de combinatie van hout, esthetiek en efficiëntie bij het peddelen. Hij zal jou een heleboel tips & tricks leren. Over zelf bouwen, hoe en waarom, modellen en geschiedenis, de houtsoorten, de verlijmingen, onderhoud en herstellingen. Hoe gaan we te werk? Onze docent heeft voor jou het voorbereidend lijmwerk gedaan zodanig dat je op een dag je eigen laminaatpeddel zo goed als kan afwerken. Thuis nog een beetje verfijnen, oliën of vernissen en hij is vaarklaar. We gaan hiervoor Vurenhouten gebruiken, voor een eerst peddel is deze gemakkelijker te bewerken. We werken met de kleine blokschaaf en spookschaaf, de excentrische en bandschuurmachine, schuurpapier, paddelblanks (hout en lijm dus), lange ijzeren latten, potloden, rechte hoeken en templates om de bladvorm uit te tekenen.

Workshop data

27/02/2021

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.